Lectura continuă a Evangheliei Milostivirii

Anul Jubiliar al Milostivirii 

19 martie 2016
Catedrala Sf. Iosif din București
Sărbătoarea Sfântului Iosif
Orele 13.00 - 17.00

Un eveniment deosebit:
timp de 4 ore, 37 de lectori
au dat glas, fără întrerupere, 
Evangheliei după Sfântul Luca.

 

Acest eveniment a fost organizat de către pr. paroh Ioan Ciobanu în colaborare cu Fiicele Sfântului  Paul, scopul fiind acela de a contempla milostivirea infinită a lui Dumnezeu față de oameni, așa cum o oglindește Evanghelia după Sfântul Luca.

Cuvintele papei Francisc au răsunat în inimile noastre: „Pentru a fi capabili de milostivire trebuie în primul rând să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu” (MV, 13). Coștienți că devenim milostivi în măsura în care îl ascultăm pe Dumnezeu cel milostiv care ni se adresează în Cuvântul său, am trăit cu bucurie acest timp special de ascultare a Evangheliei, o oportunitate pentru a face loc Cuvântului lui Dumnezeu în tăcerea inimii, pentru ca să să creștem într-o relaţie mai profundă cu Cristos care „revelează milostivirea lui Dumnezeu prin cuvântul său, cu gesturile sale și cu toată persoana sa” (MV, 1) şi să devenim mai mult mărturisitorii milostivirii sale în viaţa cotidiană prin faptă și cuvânt.

Ideea acestei lecturi continue a pornit de la un grup de persoane pasionate de Biblie din Franţa. În 2008, la Roma, a avut loc citirea integrală a Bibliei timp de şapte zile şi şase nopţi, fără întrerupere şi comentarii. Atunci lectura a fost deschisă de Papa emerit Benedict al XVI-lea care a citit primul capitol din Cartea Genezei. În 2013, în parohia Preasfânta Inimă a lui Isus din București a avut loc lectura continuă a scrierilor sfântului Luca: Evanghelia și Faptele Apostolilor. Ne bucurăm că această initiativă a continuat în țara noastră cu lectura continuă a Evangheliei Milostivirii în Anul Milostivirii, în catedrala Sf. Iosif și în sărbătoarea sfântului Iosif, soțul Mariei și tatăl purtător de grijă a lui Isus, el care a fost un ascultător și împlinitor fidel al Cuvântului lui Dumnezeu în toată viața sa.

Avem toată încrederea că acest moment special de lectură continuă a Evangheliei după sf. Luca este și va fi un impuls pentru o viață reînnoită, luminată și întărită de Isus cel Viu, prezent în Cuvântul său, pentru ca să devenim apostoli mai râvnici ai Evangheliei, și martori mai autentici ai milostivirii lui Dumnezeu în familie, la școală, la muncă, la mall, pe Facebook, și oriunde ne aflăm!

sr. Ana Maria Bulai fsp

Videoclip: Lectura Continuă a Evangheliei Milostivirii