Săptămâna Comunicațiilor Sociale cu surorile Pauline

REŢELELE SOCIALE: PORŢI DE ADEVĂR ȘI DE CREDINŢĂ, NOI SPAȚII DE EVANGHELIZARE

În perioada 7 – 12 mai 2013, surorile Pauline au fost prezente în câteva școli și parohii din Moldova (Gherăiești, Bacău, Nicolae Bălcescu, Valea Mare, Chetriș și Horgești), unde au realizat întâlniri pentru copii, adolescenți și tineri, în pregătire pentru Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale.

Rețelele sociale sunt o realitate tot mai importantă din viața oamenilor, mai ales a celor tineri. Papa emerit Benedict al XVI-lea a abordat tocmai această temă în mesajul său pentru cea de-a 47-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale celebrată pe 12 mai 2013: Reţelele Sociale: Porţi de adevăr și de credinţă, noi spații de evanghelizare.

Surorile Pauline, printr-un program adecvat fiecărei categorii de vârstă, au accentuat importanța cunoașterii, trăirii și comunicării Cuvântului lui Dumnezeu online și offline, și au subliniat prin text, sunet și imagine câteva cuvinte cheie din mesajul papei Benedict: echilibru, autenticitate, discernământ atent, evanghelizare, mărturie.

Întâlnirile s-au desfășurat într-o atmosferă plăcută, în mod interactiv. Această experiență a fost o bună oportunitate pentru a crește, mici și mari, astfel încât mărturia umană și creștină în rețelele sociale să fie semnată mereu de alegeri echilibrate și cu simț critic, bazate pe tot ceea ce e bun, frumos și adevărat. În felul acesta, rețelele sociale pot fi tot mai mult un spațiu, o „casă” în care oamenii împărtășesc idei, informații, și construiesc relații și prietenii inspirate de valorile evanghelice: credință, iubire, iertare, bunăvoință, respect, dialog, fraternitate, comuniune.