Site-uri recomandate

 • Cateheza.ro
  Vă oferă posibilitatea consultării rapide a textului biblic (versiunea catolică a Noului Testament şi versiunea ortodoxă a Bibliei).

  Biblia.resursecrestine.ro 
  Conține Biblia în traducerea lui Dumitru Cornilescu, 1924

  Biblia în limba engleză

  Biblia în limba italiană

  Biblia în limba portugheză

  Biblia în limba franceză

  Biblia în limba spaniolă

  Bible study for catholics
  The Great Adventure este un sistem catolic de învățare a Bibliei în limba engleză, pentru a avea o viziune de ansamblu a Bibliei. Acesta a fost foarte eficace deoarece a schimbat viața multor persoane și parohii, ajutând la reînnoirea credinței și la o implicare mai activă a laicilor în Biserică.

 • Site-ul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti

  Site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iași

  Vladimir Ghika

  Catholica.ro
  Este un serviciu de ştiri care funcţionează cu aprobarea şi sprijinul Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Difuzează zilnic ştiri din viaţa Bisericii Catolice Universale şi locale, dar şi din viaţa altor Biserici, precum şi din sfera socială şi bioetică. În timp ce accentul cade pe Biserica Catolică, serviciul de ştiri doreşte să redea o imagine mai amplă, acordând atenţie şi evenimentelor majore din alte confesiuni creştine.

  Revista „Lumea Catholica”
  Revista „Lumea Catholica” doreşte să vină ca o continuare firească a ştirilor, care sunt limitate ca lungime. De aceea, articolele sunt, în general, tot legate de actualitate, oferind analize şi reflecţii asupra vieţii Bisericii şi lumii. Majoritatea articolelor revistei sunt traduceri din reviste catolice prestigioase.

  Diaspora catolica.ro
  Pagina web a diasporei catolice române

  Site-ul Radio Maria din România

  Radio Vatican
   
  Radio Vatican este stația de radiodifuziune a Sfântului Scaun, în diferite limbi, inclusiv limba română. Principala sa sarcină este aceea de a proclama mesajul creștin în mod liber, fidel și eficient. Păstrează centrul catolicismului în contact cu diferite țări ale lumii prin difuzarea vocii și învățăturii Sfântului Părinte Papa, prin informarea despre activitățile Sfântului Scaun şi ale Bisericii Catolice din lume, și-i ajută pe credincioși să evalueze problemele actuale la lumina învățăturii Bisericii.

  Vatican.va
  Site-ul oficial al Sfântului Scaun și al Vaticanului în diverse limbi. Conține știri, documentele Bisericii, informații despre Papa și departamentele Curiei Romane.

  Vatican Player
  Este un instrument multumedial și multifuncțional, îngrijit  de Radio Vatican. Unele evenimente papale sunt transmise in direct pe internet, dar puteți avea acces și la înregistrări audio-video integrale.

  Vatican Youtube
  Acest canal video oferă știri în principalele limbi de circulație despre principalele activități ale Sfântului Părinte Papa și alte evenimente relevante din Vatican. Prezintă poziția Bisericii Catolice cu privire la diferite probleme ale lumii de azi. Este actualizat zilnic.

  Agenția de știri Fides
  Agenția de știri Fides a fost creată pe data de 5 iunie 1927, de către Consiliul Superior General al Societății Pontificale pentru Propagarea Credinței, ca prima Agenție Misionară a Bisericii Catolice, și este printre primele agenții din lume, în serviciul informării și promovării activității misionare. Astăzi, aceasta îşi continuă misiunea prin difuzarea știrilor despre misiuni și aspectele legate de misiuni: știri, dialog inter-religios, dezvoltarea umană în aspectele sale economice, sociale și culturale, cooperarea misionară între Biserici, libertatea religioasă etc.

  ZENIT
  Zenit este o agenție de știri internațională care are obiectivul de a da informaţii despre lume așa cum este văzută de la Roma, cu profesionalism și fidelitate față de adevăr: mesajele Papei și ale Sfântului Scaun, știri despre marile evenimente ale Bisericii din lume, teme, dezbateri și informaţii ce sunt în atenţia catolicilor de pe cele cinci continente.

  Agenzia SIR
  Serviciul de informaţie religioasă disponibil în italiană şi engleză.

 • Alberione.org
  Site-ul oficiul al Familiei Pauline

  Paoline.org
  Site-ul instituțional al congregației Fiicele Sfântului Paul, prezentat în diverse limbi.

  Paoline.it
  Site-ul Fiicelor Sfântului Paul din Italia

  Paulus.net
  Site-ul instituțional al Societății Sfântul Paul, prezentat în diverse limbi.

  Pddm.org
  Site-ul instituțional al congregației Discipolele Învăţătorului Divin, prezentat în diverse limbi.

  Pastorelle.org
  Site-ul instituțional al congregației Surorile lui Isus, Bunul Păstor, prezentat în diverse limbi.

  Apostoline.org
  Site-ul instituțional al institutului Regina Apostolilor.

  Gesusacerdote.org
  Site-ul institutului Isus Preot

  Annunziatine.org
  Site-ul institutului Maria Santissima Annunziata

  Institutului Sfântul Arhanghel Gabriel
  Prezentarea institutului Sfântul Arhanghel Gabriel

  Santa Famiglia
  Site-ul institutului Sfânta Familie

  Asociației Cooperatorii Paulini
  Site-ul Asociației Cooperatorii Paulini

 • Profamilia.ro
  Acest site cu privire la familie şi viaţă se doreşte a fi un material util atât pentru familiile catolice, cât şi pentru tinerii catolici care doresc să se pregătească bine pentru primirea sacramentului căsătoriei. Aici pot fi găsite informaţii despre fundamentele biblice şi teologice ale acestui sacrament instituit de Isus Cristos, precum şi multe documente şi cateheze apărute în domeniul pastoralei familiei.

  Familia si viata
  Centru de consiliere pentru familie: face cateheze cu tineri, logodnici, familii, pe teme specifice educării pentru familie şi viaţă; primește, ascultă şi consiliază familii şi persoane în dificultate, le individualizează nevoile şi le ajută să se orienteze către posibile soluţii.

  Darul vietii
  Acest site pro vita ilustrează cum darul vieții este cel mai preţios dar primit de la Dumnezeu.

  Amici domenicani
  Un preot dominican italian se pune la dispoziția oamenilor pentru a răspunde la intrebările lor, încercând să aducă lumină, în virturea carității Adevărului, în diferite teme despre credință, Biserică, morală etc.

 • Tic.ro
  Site-ul tinerilor Arhidiecezei Romano-Catolice de București

  Tineri greco-catolici
  Site-ul tinerilor greco-catolici din Eparhia de Lugoj 

  www.astru.ro
  Asociaţia Tineretului Român Unit 

  Centrului Diecezan de Tineret
  Site-ul Centrului Diecezan de Tineret din Episcopia Romano-Catolică de Timişoara 

  Pope2you.net
  Acest site, în diverse limbi, permite tinerilor să aibă o relație mai directă, mai apropiată cu Papa, prin folosirea unor mijloace precum: facebook, youtube, iPhone, iPod Touch. "Well, now for Christmas we thought it would be good to once again offer Pope2you to young people with a message of Christmas, and involve them in spreading inspiring words from the messages of the..." De asemenea, tinerii sunt invitaţi să împărtășească cu alții gânduri frumoase luate din mesajele Sfântului Părinte Papa.

  Castitate.com
  Obiectivul realizatorilor acestui site este de a împărtăşi puterea eliberatoare a castităţii cu tinerii români prin conferinţe, articole şi întâlniri cu tinerii.

  Chastity.com
  În paginile acestui site în limba engleză, tinerii pot descoperi pacea și bucuria ce vin din trăirea castității până la căsătorie, trăire care ne învață iubirea umană autentică, ce este mai valoroasă decât toate plăcerile lumii.

  Mattfradd.com
  Matt Fradd, un apologist și orator catolic, scrie în acest blog despre apologetică, sexualitate și probleme de actualitate.

  Zmtromania.ro
  Site-ul oficial pentru participarea tinerilor din România la Ziua Mondială a Tineretului.

  Tgcl.cnet.ro
  Site-ul tinerilor greco-catolici din Eparhia de Lugoj

  Rom.juvtm.ro
  Site-ul Centrului Diecezan de Tineret din Episcopia Romano-Catolică de Timişoara

  Disciplesnow.com
  Este un site dedicate adolescenților, cu scopul de a-i ajuta să trăiască misiunea lor de discipoli ai lui Cristos: îi învață despre tradiția, istoria și învățătura Bisericii Romano-Catolice, îi pregătește pentru celebrarea sfintei Liturgii prin cateheze și reflecție, etc.

 • CNET.RO
  Site-ul are drept obiectiv o educaţie IT sănătoasă. Mijloacele de comunicare socială au o putere extraordinară, utilizarea lor putând avea urmări pozitive sau negative. Biserica a apreciat mereu valoarea acestora, atrăgând atenţia asupra abuzurilor şi a folosirii lor greşite. Acest site este, într-un fel, o consecinţă firească a acestei „politici” a Bisericii, articolele publicate dorind să orienteze spre (în primul rând) o utilizare (şi în al doilea rând) corectă a computerului şi a internetului.

  Testimoni digitali
  Acest site are scopul de a furniza informaţii, conţinuturi multi-mediale şi de a stimula dialogul inter-activ asupra întâlnirii naţionale italiene „Testimoni digitali. Volti e linguaggi nell’era crossmediale”.

  Centrului Paulin pentru Studii Media
  Acest blog în limba engleză conține recenzii de filme, cărți, teologie și spiritualitate a comunicării, informații despre articole de educație media etc. Aparține sorei Rose Pacatte, din congregația Fiicele Sfântului Paul, director al Centrului Paulin pentru Studii Media din Culver City, CA, SUA.

  Catholic News Movies
  Site catolic în limba engleză ce oferă recenzii de filme.

 • Cateheza.ro
  Acest site îşi propune să fie un instrument adresat, în primul rând, cateheţilor, preoţilor şi celor care au diverse responsabilităţi în viaţa parohiei sau în animarea unor grupuri. În acelaşi timp, considerăm că site-ul este util oricărei persoane (deci şi părinţilor) care caută materiale pentru propria formare religioasă sau a copiilor (sau să facă un cadou cuiva.

  Pastoratie.ro
  Site de resurse creștine

  Qumran2.net
  Resurse pentru pastoraţie disponibil în limba italiană.

  Sala de lectura
  Acest site pune la dispoziţie articole, fie pentru simpla lectură, fie pentru studiu/documentare. Resursele folosite sunt în principal reviste catolice precum “Lumea Catholica”, “Familia creştină”, “Actualitatea creştină”, “Viaţa creştină”, “Vestitorul”, “Unirea” ş.a.

  Vladimir Ghika