Sr. Tecla Merlo în drum spre sfinţenie

Am fost martor al vieţii ei din 1915 până la sfârşit: 5 februarie 1964. Prima Maestra era într-o continuă asceză către Dumnezeu.
A avut două secrete care sunt cele ale sfinţilor şi ale apostolilor: umilinţa şi credinţa.
Umilinţa, care conduce la docilitate. De multe ori era întuneric, riscant, nu era preţuit ceea ce făcea. Dar virtutea depăşea orice dificultate.
Avea o sănătate fragilă, dar spiritul ei era puternic. Perseverentă şi ascultătoare până la sacrificiu.
(fericitul Giacomo Alberione)

Viaţa sr. Tecla Merlo – Prima superioară generală a Fiicelor Sfântului Paul

Sr. Tecla Merlo trece la Domnul la Albano Laziale, pe data de 5 februarie 1964.
Fiind constatată credinţa de necontestat, speranţa fermă şi caritatea deplină şi universală a Maestrei Tecla. Papa Ioan Paul al II-lea, la 22 ianuarie 1991, a semnat Decretul eroicităţii virtuţilor sale. Din acea zi, sr. Tecla este recunoscută de toţi ca fiind venerabilă.
Pentru a se trece la beatificarea acestei femei care a trăit în mod contemplativ apostolatul modern şi actual al evanghelizării prin folosirea mijloacelor de comunicare, se aşteaptă un miracol, atribuit mijlocirii sale.

În cursul procesului de beatificare, au ajuns la Postulatorul Cauzei sale câteva mii de scrisori ce atestau haruri de la Domnul prin mijlocirea sr. Tecla Merlo. Alte persoane din toate părţile pământului continuă să scrie pentru a comunica haruri şi favoruri particulare.

Publicăm câteva mărturii ale uneor surori pauline care au obţinut haruri prin mijlocirea sr. Tecla:

Micuţa Sylvie
Prin mijlocirea venerabilei sr. Tecla Merlo

Rugăciune către venerabila Tecla Merlo