Venerabilul Maggiorino Vigolungo

Maggiorino este aspirantul model al unei vocaţii noi ce îmbrăţişează toate mijloacele moderne de comunicare socială: presă, cinema, radio, televiziune etc. De aceea figura acestui tânăr se integrează în timpurile noastre cu multă actualitate.
Ce a avut acest adolescent atât de deosebit încât să i se scrie viaţa? Nimic extraordinar! A fost un adolescent obişnuit care a avut micile sale defecte. Dar a lucrat în mod constant şi cu toate puterile sale pentru a se corecta. Şi ceea ce ni se pare rar este că Maggiorino, la 13 ani, a înţeles la un nivel foarte profund binele pe care putea să-l facă prin mijloacele de comunicare socială încât depăşea în această privinţă adulţii.

S-a spus că acest băiat avea vigoarea unui alpinist: aştepta doar o călăuză pe măsură, iar când a găsit-o în persoana pr. G. Alberione, a devenit un escalator de vârfuri înalte.

Maggiorino a visat să poarte Evanghelia lui Cristos de-a lungul drumurilor întregului pământ cu toate mijloacele progresului tehnic.
Să duc Cuvântul lui Dumnezeu oamenilor de azi cu mijloacele de azi”; mereu în prima linie, într-o bătălie spirituală fascinantă. Dar ce putem spune? Că viaţa sa scurtă de doar 14 ani i-a spulberat visul? Cu siguranţă că nu. Oferta sa a fost asemenea seminţei care moare pentru a da viaţa, asemenea ofertei pascale a lui Isus.

Şi noi suntem invitaţi să ne facem propriu zelul său pentru acest apostolat şi propunerea sa de sfinţire: „Doresc să progresez puţin în fiecare zi”.

Prezentăm pe scurt câteva aspecte din viaţa sa:

VA DEVENI FIE UN SFÂNT, FIE UN TÂLHAR
O ÎNTÂLNIRE IMPORTANTĂ
MARELE IDEAL
VREAU, VREAU, VREAU

Rugăciune către venerabilul Maggiorino Vigolungo